Ще уважи ли Путин погребението на Елизабет Втора?

https://crimes.bg/po-sveta/shte-uvazhi-li-putin-pogrebenieto-na-elizabet-vtora/27800 Crimes.bg
Ще уважи ли Путин погребението на Елизабет Втора?

След силните думи, които изрече вчера руският президент Владимир Путин за Елизабет Втора, мнозина си зададоха въпроса дали ще присъства на погребението й.


Очаква се то да бъде насрочено до десетина дни в Лондон. Вече се понесе слух, че траурната церемония е планирана за 19 септември, но информацията не е официално потвърдена от двореца.


Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че не е планирано Владимир Путин да присъства на погребението на кралицата, отбелязва Франс прес.

Пред журналисти той заяви лаконично, че не се предвижда пътуване.


Песков заяви днес, че понастоящем не разполага с информацията и дали някой от представителите на руското правителство ще присъства на погребението на кралицата. Освен това той допълни, че за момента детайлите около церемонията все още не са били оповестени от службите на новия крал Чарлз III.


Предстои службите на краля тепърва да обявят по един или друг начин всичко това, подчерта още Песков.

В заключение той заяви пред присъстващите журналисти, че макар покойната Елизабет Втора да се е отличавала с качества като авторитет и мъдрост, не може да се каже, че е заемала особено място в сърцата на руснаците.

Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.