Русия: Алексей Навални е мъртъв

https://crimes.bg/po-sveta/rusiya-aleksey-navalni-e-martav-3/127612 Crimes.bg
Русия: Алексей Навални е мъртъв

Това съобщиха от руската служба, която отговаря за затворите

Алексей Навални е починал. За смъртта на критика и противник на президента на Русия Владимир Путин съобщи руската служба, която отговаря за затворите.

„На 16 февруари 2024 г. в поправителна колония № 3 осъденият А. А. Навални се почувствал зле след разходка, като почти веднага загубил съзнание", се казва в изявлението.

Според службата на място незабавно са пристигнали медицинските работници на институцията. Бил е извикан екип на Спешна помощ, като са били проведени всички необходими реанимационни мероприятия. Те обаче не дали положителни резултати.

„Лекарите от спешна медицинска помощ са потвърдили смъртта на осъдения”, се уточнява в изявлението. Кремъл обяви, че няма информация за причината за смъртта на опозиционния лидер и ще извърши проверка по случая.

"Доколкото ни е известно, сега в съответствие с всички действащи правила ФСИН се занимава с всички проверки и уточнения и така нататък. Не са необходими никакви заповеди, защото по този въпрос има определен набор от правила, от които ФСИН сега се ръководи", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той обяви, че Путин е информиран за смъртта на политика.

Източник: nova.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.