Размяна в последния момент може да е причината за смъртта на Петр Келнер

https://crimes.bg/po-sveta/razmyana-v-posledniya-moment-mozhe-da-e-prichinata-za-smartta-na-petr-kelner/40820 Crimes.bg
Размяна в последния момент може да е причината за смъртта на Петр Келнер

 

Тепърва ще се изясняват подробностите около инцидента

Според новата версия за смъртта на чешкия милиардер Петр Келнер, причина за тежкия инцидент може да е размяната, осъществена в последния момент.

 

Според хора от близкото му обкръжение до трагичния инцидент, при който намери смъртта си, са довели няколко фатални случайности.

Говорителят на компанията PPF Владимир Млинар разказва, че се е наложило пилотът на хеликоптера да бъде  сменен в последния момент."Доколкото знам, наложила се е размяна, защото другият пилот се е разболял от коронавирус. Какво точно е станало, нямаме информация, надяваме се да разберем повече от Давид Хорват", разказва той.По думите му, обаче, Хорват все още е в тежко състояние. Чешкият сноубордист бе единственият, който оживя след трагедията в Аляска.Млинар потвърждава, че Петр Келнер бил пристрастен към екстремните спортове."Този фрий райд сноуборд е голям адреналин. Хора, които са били там, ми описваха, че това, което прави вятърът с хеликоптера, е ужасяващо и много опасно", допълва Млинар. Според разследващите катастрофата само четири метра са решили трагичната съдба на 6-членния екипаж в хеликоптера, в чиито останки загина Петр Келнер. Точно толкова метра трябвало да бъдат преодолени, за да се мине горския връх, в който се разбил хеликоптерът. Най-вероятно решаваща роля е оказало лошото време. В момента на катастрофата са оставали два часа до залеза на слънцето. "Вероятно хеликоптерът се е блъснал около 4 метра под върха, след което се е срутил до 900 метра надолу". Това разкрива Том Чапман от американската държавна служба по безопасност на движението. "На борда е имало записваща машина, дали това е черната кутия, нямам информация, но със сигурност това ще стане част от разследването", допълва той, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.