Побеснял ученик сътвори кървава касапница

https://crimes.bg/po-sveta/pobesnyal-uchenik-satvori-karvava-kasapnica/28679 Crimes.bg
Побеснял ученик сътвори кървава касапница

Ранените са настанени в болница

Ученик побесня и сътвори кървава касапница.

 

Полицейските власти съобщават, че са застреляли мъж на 22 години, който извършил нападение с нож. Инцидентът се е случил в северния град Врутки, на 220 км от Братислава, Словакия, предадоха Ройтерс и Франс прес.

 

Убит е заместник-директорът на училището, който бил намушкан на няколко места. Това се случило, докато се опитвал да предпази с тялото си учениците.

Петима души са ранени, включително двама ученици. Състоянието на една учителка е тежко, информира братиславската телевизия „Йой“.

 

Нападателят бил застрелян от полицията, след като избягал от училището, което се намира в жилищен квартал. Директорът на полицията Милан Лучански заяви, че според силите на реда извършителят е бивш ученик. Той влязъл в училището, като разбил стъклена врата.

 

„След това някои членове на училищния персонал се опитали да му преградят пътя и да го спрат, и той използвал нож, който носел със себе си“, добави Лучански. След като убил заместник-директора и ранил човек от охраната, нападателят влязъл в класна стая, където ранил сериозно учителка и двама ученици, на които нанесъл множество удари с нож, преди да избяга.

 

По данни на телевизия ТАЗ освен нож, мъжът използвал и пистолет. Полицаите употребили срещу него оръжието си, след като той оказал съпротива при арест, на около 200 м от местопрестъплението. Ранените са приети в болница в намиращия се наблизо град Мартин, пише bg-voice.com.

 

Според сайта aktuality.sk нападателят работел в училището. Той обслужвал автоматите за безалкохолни напитки и се занимавал със снабдяването на училищния бюфет. Полицията разследва мотивите за престъплението.

 

Началните училища в Словакия започнаха да се връщат към работа на 1 юни след облекчаването на наложените заради коронавируса ограничителни мерки.

Премиерът Игор Матович изказа „искрените си съболезнования“ на семейството на жертвата.

 

„Министърът на вътрешните работи пристига на място и мисля, че ще ни съобщи допълнителни подробности по-късно“, добави премиерът пред медиите.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.