Паниката на Острова расте

https://crimes.bg/po-sveta/panikata-na-ostrova-raste/41704 Crimes.bg
Паниката на Острова расте

 

На някои места рафтовете в магазините вече са празни

Паниката на Острова расте с всеки изминал ден.

 

Недостигът на товарни шофьори, които извършват доставките на храни в страната се усложнява с всяка следваща седмица. На някои места по магазините във Великобритания, вече се появиха празни рафтове.

Още преди седмици армията изяви готовност да се намеси и да нормализира сектора, като изпрати на тези позиции униформени шофьори. Тези дни стана ясно, че над 2000 военни транспортни специалисти са получили петдневно предизвестие и са поставени в стендабай режим.

 

Дейли Мейл пише че те ще бъдат разпределени по територията на Великобритания според необходимостта.

За целта ще бъдат настанени в хотели, които се намират близо до местата им на бъдеща заетост, уточнява "Новини Лондон".Шофьорите под пагон, ще се занимават основно с доставките на храни и медицински консумативи, както и с всички товари от първа необходимост, разяснява „Тhe Sun“.Смята се че кризата в сектора на доставките е предизвикана основно от така наречената „пингит ковид криза“/“пингдемия“. За допълнителното обострянето на проблема е допринесла и липсата на европейци след Брекзит, които доскоро работеха като шофьори на камиони.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.