ООН направи страшна прогноза за 2021 година

https://crimes.bg/po-sveta/oon-napravi-strashna-prognoza-za-2021-godina/39963 Crimes.bg
ООН направи страшна прогноза за 2021 година

Всяко влошаване на ситуацията ще води до масов глад

ООН направи изключително страшна прогноза за 2021 година, която накара всички да настръхнат.

 

Кризата, причинена от мерките на политиците, няма да е ограничена само до настоящата година. Всъщност ефектите от нея ще се усещат от тях и догодина. За това предупреди директорът на Световната програма по прехраната Дейвид Бийсли, предаде „Zero Hedge“.

 

Неговата прогноза е, че през 2021 г. ще се наблюдава унищожителен глад, най-вече в бедните страни. А очакването, че след първото затваряне ще видим скоростен растеж на икономиките и възстановяване на веригите на доставки, изглежда, засега не се сбъдва.

 

Дори напротив – страните по света отново се затварят. Резултатът от това ще е загубата на още много животи заради глад глобално.

"Ще станем свидетели на глад с библейски измерения през 2021 г.", каза Бийсли. Според него следващата година ще е по-тежка от тази по отношение на гладуващите.

 

Същевременно заради работата си в тази сфера, Световната програма по прехраната на ООН през тази година получи Нобеловата награда за мир. Според доклад, публикуван от програмата и Организацията по прехраната и земеделието към ООН в 20 държави "е изключително вероятно да се наблюдава пик на остра хранителна несигурност в следващите между три и шест месеца. Необходимо е спешно внимание."

 

Сред тях са Йемен, в който заради войната, започната от Саудитска Арабия, днес се наблюдава най-тежката хуманитарна катастрофа, Североизточна Нигерия и Буркина Фасо.

"Там се наблюдава критична ситуация на гладуване заради години конфликти или други шокове. Всяко влошаване на ситуацията ще доведе до масов глад".

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.