Крупен финансист е сред клиентите на арестуваната гръцка евродепутатка Ева Кайли

https://crimes.bg/po-sveta/krupen-finansist-e-sred-klientite-na-arestuvanata-gracka-evrodeputatka-eva-kayli/27127 Crimes.bg
Крупен финансист е сред клиентите на арестуваната гръцка евродепутатка Ева Кайли

Арестуваната за корупция гръцка 44-годишна евродепутатка Ева Кайли е продавала имоти на българи.


Шармантната гръцка социалистка е открила брокерска къща в елитния атински квартал „Колонаки“ Тя върти сделки и в родния си Солун.

гръцки брокери разкриват, че 90% от сделките във втория по големина град в южната ни съседка, са на нашенци, а Кайли е била особено активна в тези сделки.


Тя е основала брокерската къща „Estate Aria Properties“, насочена към маркетинга и експлоатацията на недвижими имоти, заедно със спътника в живота й – италианецът Франческо Джорджи, разкрива гръцката медия „Елас поуст“.

Само през последните месеци, Кайли е продала няколко луксозни имота на Халкидики за над 3 млн. евро като всяка една от тях е продадена на български клиенти, един от които е солиден бизнесмен с интереси в енергетиката.

Друг неин български клиент е крупен финансист, който я познавал от години.


Между 5 и 7% е била комисионната, която Кайли е получавала за всяка една от сделките. Освен с продажба на имоти двамата с половинката й планирали да се занимават и със строителство на имоти, тъй като там маржовете на печалбата били в пъти по-високи. Последната им инвестиция е от 18 март, когато е закупен парцел с обща площ 9 дка. на остров Парос, годен за застрояване.


300 000 евро е цената, посочена в договора. Адвокат, занимаващ се с имотни сделки твърди, че въпросният район се развива и имотите там се смятат за особено перспективни. Цената на имота е платена с два банкови чека (по 142 500) от гръцки банки и с превод от 15 000 евро. Лицензът на закупения от двойката имот за проучване и експлоатация обаче изтича в края на годината. Имотът все още не е деклариран от Кайли, тъй като е закупен през тази година.


Гръцките медии твърдят, че тя притежава 6 имота, 6 автомобила, 463 000 евро в сметки, инвестиции в размер на 2.4 млн. евро и няма никакви заеми. Месечното й възнаграждение в европарламента е 9 000 евро. Жилището й се намира в луксозно предградие на Атина Психико, а покупната му цена, посочена от нея е 265 000 евро. Според данъчната служба обаче реалната цена на имота е 700 000 евро, посочва германското издание „Фокус“.


На 9 декември, след като Кайли и Джорджи бяха закопчани заедно с още няколко души от белгийската полиция, Европарламентът бе разтресен от гръм и мълнии.


Досегашната вицепрезидентка на Европарламента е имала в брой поне 750 000 евро, от които 650 000 в куфар, наречен от белгийските медии „златен“.

Според белгийските следователи тези пари идват от подкупи с катарски и марокански адрес, в замяна на които тя е трябвало да помогне за осигуряването на по-удобни политически и икономически решения в Брюксел по отношение на Доха и Рабат, както и за „по-мекото“ отношение по въпроса с нарушаването на гражданските права.


Кайли дори не се поколеба да заяви пред Европарламента, че Доха е лидер при спазването на трудовите права. И тези думи бяха изречени в контекста на обвинения за загинали работници в Катар по време на изграждането на съоръженията за Мондиала, което й докара доста критики от либералите, а колегите й социалисти направо останаха втрещени.


Припомняме, че бащата на Ева Кайли – Алесандрос Кайлис бе заловен в момента, в който се опитваше да изнесе „златния“ куфар от луксозен хотел. Именно поради тази причина последва и незабавния арест на евродепутатката, без изчакване имунитетът й да бъде свален. В дома й по-късно били открити други 150 000 евро.

След всичко случило се лидерът на ПАСОК Никос Андрулакис я определи като „троянски кон“


По отношение на ексевродепутата Антонио Панцери, в чийто дом бяха открити други 600 000 евро се смята, че той е човекът, оплел корупционната схема по високите етажи в Брюксел. Неговият бивш асистент в парламента е именно 35-годишният Франческо Джорджи – мъжът, делящ къщи и имоти с Ева Кайли.

Източник: Уикенд





Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.