Кои са опасните бегълци от албанския затвор Дреново и за какво са осъдени? (СНИМКИ)

https://crimes.bg/po-sveta/koi-sa-opasnite-begalci-ot-albanskiya-zatvor-drenovo-i-za-kakvo-sa-osadeni-snimki/30492 Crimes.bg
Кои са опасните бегълци от албанския затвор Дреново и за какво са осъдени? (СНИМКИ)

Сред бегълците от затвора с висока степен на сигурност в Албания е Адмир Тафили, обвинен за двойно убийство на братята Пйетруши и осъден на доживотен затвор.Той е обвинен и за убийството на заместник-директора на полицията в Шкодра – Арбен Жилифтари. Това е второто бягство на Тафили от затвора, след като на 2 октомври 2010 избяга от заведението за лишаване от свобода в Лежа.Другите бегълци са Гйезим Гуру, Фран Мираши (осъдени на доживотен затвор) и Гйезим Тома, Теиз Хаджхиач, Едуардо Луло и Артур Гора. Седмината успели да избягат, след като преди няколко дни организирали протест в затвора с повишена степен на сигурност с искане условията за живот да бъдат подобрени.Заради предишни подобни случаи, има подозрения, че бегълците може да преминат през гръцката граница, за да се укрият от албанските власти.Флорион Сержани, оглавяващ PR-отдела на Министерството на вътрешните работи в Албания заяви пред местни медии, че специалните сили са отцепили района, в който се предполага, че се намират бегълците от закона. Полицията в съседните държави също е уведомена и мобилизирана при евентуален опит за преминаване на границата.Поради наличието на авторски права над снимковия материал, можете да го разгледате в албанските медии тук.Повече за бягствтото, четете тук. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.