Ким Чен Ун отново успя да насочи вниманието на света към себе си

https://crimes.bg/po-sveta/kim-chen-un-otnovo-uspya-da-nasochi-vnimanieto-na-sveta-kam-sebe-si/39437 Crimes.bg
Ким Чен Ун отново успя да насочи вниманието на света към себе си

 

Всички се питат какво ще се случи със съпругата му

От дълго време насам се носят различни слухове за здравето на лидера на Северна Корея – Ким Чен Ун.

 

В същото време цялото внимание на медиите е насочено към членовете на семейството му и в частност към жена му Ри Сол Джу.

 

Мнозина се питат как предполагаемите здравословни проблеми на съпруга й биха се отразили на живота й, пише „New York Post“. Към момента не е ясно какво точно ще се случи с Ри Сол Джу, ако мъжът й стане недееспособен или пък умре.

 

По данни на някои медии, двойката има един наследник от мъжки пол. В крайна сметка той може да стане приемник на баща си и да продължи династията.

Но изданието отбелязва, че младата възраст на детето може да е станала причина сестрата на лидера – Ким Йо Чен, наскоро да бъде назначена за „лидер номер две” в страната. Разбира се тази информация също се оспорва.

 

За първата дама на КНДР няма много информация. Смята се, че е израсла в столицата Пхенян. След това е заминала да учи музика в Китай. Експертите смятат, че дори името й е псевдоним. Годината й на раждане също не е уточнена. Смята се, че се е появила на бял свят или през 1985 г., или през 1989 г.  

 

Твърди се, че семейството й принадлежи към политическия елит. Майка й оглавява гинекологично отделение в местна болница. Баща й пък е професор в университета. В блога „North Korea Leadership Watch“ обаче има информация, че бащата на Ри Сол Джу е военен.

 

Според някои сведения Ким Чен Ун се жени за жена си през 2009 г. Въпреки това местните държавни медии потвърждават за сватбата им чак през 2012 г. Смята се, че двамата са станали родители примерно година след като са станали семейство. Въпреки че е посочено, че през 2010 г. им се е родило момченце.

 

През 2013 г. звездата от НБА Денис Родман, който е близък приятел с Ким Чен Ун, разказа пред „The Sun“, че наскоро Ри е родила момиченце. Представители на южнокорейското разузнаване съобщават, че през февруари 2017 г. Ри е родила трето дете, чийто пол не се уточнява. Както всички останали жени на севернокорейски лидери, Ри Сол Джу води достатъчно затворен начин на живот.

 

За разлика от предшественичката си обаче, тя заема положение, което е много по-подходящо на ролята й на първа дама.  Ри Сол Джу често съпровожда съпруга си на различни мероприятия. Експерти коментират пред CNN, че севернокорейските държавни медии са й лепнали титлата „уважаема първа дама” вместо по-рано използваната „другарка”.

 

Междувременно редица международни медии припомниха, че на 1 юли името на съпругата на Ким Чен Ун се оказа в центъра на страшен скандал. Тогава бе съобщено, че севернокорейския лидер е останал вбесен от агитационните листовки на Южна Корея с провокативни снимки на Ри Сол Джу и твърдения, че е участвала в порнофилм.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.