Какво е работила убитата рускиня Анна Леонтева

https://crimes.bg/po-sveta/kakvo-e-rabotila-ubitata-ruskinya-anna-leonteva/37685 Crimes.bg
Какво е работила убитата рускиня Анна Леонтева

Разчленената майка на детето от куфара Анна Леонтиева е била високопоставен служител в правителството на област Перм и е шофирала червен спортен мерцедес роудстар, съобщи днес руската агенция URA.RU, след като МВР публикува снимките на жената и сина ѝ Никита.

Момченцето беше открито мъртво в куфар край с. Долни Пасарел на 20 март, а майката Анна беше намерена разчленена 17 дни преди това до Приморско.

Проверка в сайта на правителството на област Перм установи, че Анна Леонтиева е била консултант на информационно-аналитичния отдел по човешки ресурси.

Според медиите в Русия Анна е завършила юридическия факултет на местния университет със специалност “Социални дейности”. Като студентка се запознала с първия си мъж. Били женени 3 г., но след това се разделили, защото тя наблягала на кариерата си в местното правителство.

След това Анна се запознала с по-възрастен от нея мъж и двамата сключили брак. 5-годишният Никита Леонтиев е от тази ѝ връзка. През 2013 г. тя го зарязала, взела детето си и оттогава никой не я е виждал в областта. Преди това чрез съда взела част от имуществото му.

Днес детският омбудсман на Руската федерация Павел Астахов съобщи, че на 30 март от България са поискали помощ за разследването на двете убийства и са успели да се свържат с бабата на детето и майка на Анна, която ги разпознала по снимката. Възрастната жена живеела в Тева. Открит е и съпругът на Леонтиева, с когото били в развод. Той рядко контактувал с нея, но ѝ дал пари, за да замине през 2003 г. за Кипър. В началото на 2015 г. Анна пристигнала в България, защото искала да получи постоянно местожителство в ЕС, а синът ѝ - европейско образование.

В съобщението на омбудсмана се казва, че Русия работи по разследването съвместно с българските служби, а делото е взето на специален отчет. Следственият комитет на Русия е образувал углавно дело за убийството на Никита, съобщи днес говорителят му Владимир Маркин. В руските медии се появи информация, че Герман Костин, в чиято квартира живяла 35-годишната Анна, също може да е станал обект на престъпление. Властите в Русия ще разследват и други убийства, свързани с тези на Никита и майка му.

Главният секретар на МВР Георги Костов също коментира днес убийството на детето и майка му: “Към момента имаме труп на дете, което все още е с неустановена самоличност. Причината за смъртта му е насилствена. Всичко друго са хипотези, които няма да коментирам. В рамките на проверка на сигнал в МВР считам, че Никита Леонтиев и майка му Анна Леонтиева в голяма степен на вероятност биха могли да са обект на престъпление, и публикувахме снимките им, за да добием информация. До момента обаче няма безспорни доказателства за идентичност на лицата.” Според него много мъже от кавказки произход са обявени за международно издирване и не конкретизира дали някой от тях се търси заради убийството на Никита и Анна.

“Няма да бъдат дадени каквито и да е подробности, докато не достигнем до конкретна версия”, каза главният прокурор Сотир Цацаров в парламента. Според него има данни за връзка между жената, открита край Приморско, и детето в куфара.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.