Исторически ход: Вижте какво реши Ердоган за Путин?

https://crimes.bg/po-sveta/istoricheski-hod-vizhte-kakvo-reshi-erdogan-za-putin/27118 Crimes.bg
Исторически ход: Вижте какво реши Ердоган за Путин?

Президентът на Турция Реджеп Ердоган реши да влезе в по-сериозни икономически отношения с Русия. Историческото решение е поредното пропукване в санкциите на Запада срещу Русия.


Моментът може да се нарече превратен, защото Западните съюзници все повече се опитват да ограничат финансовите приходи на Москва, за да ограничат инвазията им в Украйна. Също така скоро бяха гласувани финансови и военни помощи за Украйна в невероятни размери до момента. Дори бе решено да им се доставят спорните ракети Пейтриът.


В същото време Турция води двойствена политика, защото затвори Черно море за руски военни кораби, а и изпрати оръжия в пакет помощ за Украйна.


Това не пречи на личните отношения на Ердоган с Путин и тяхното надграждане.


Експерти твърдят, че Турция се опитва да използва историческия момент в своя полза, като все някой от западната коалиция ще се „пропука“ и първият, който го направи играе с голям залог – или ще спечели много от ситуацията или ще загуби…


Друго смятат, че Ердоган се подсигурява в лицето на Русия, защото отношенията му с партньорите от НАТО са влошени. Също така и Путин има интерес от близки отношения с Турция, поради ключовата си позиция в региона и в НАТО.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.