„Интерпол” издирва Виктор Янукович

https://crimes.bg/po-sveta/interpol-izdirva-viktor-yanukovich/37311 Crimes.bg
„Интерпол” издирва Виктор Янукович

Бившия украински президент е търсен от властите в Украйна по обвинения за присвояване на имущество и злоупотреби в особено големи мащаби




Източник:





2015-01-14 15:30:00


По света


0

Прочетено: 205758

Кратка връзка








В сайта на „Интерпол” се е появила информация, че организацията е започнала международно издирване бившия украински президент Виктор Янукович, сина му Александър и бившия премиер Микола Азаров.

Освен бившия украински президент за издирване са обявени депутатът от Партията на регионите Александър Шепельов и Юрий Колобов, бившият финансов министър на Украйна.

За решението на Интерпол съобщи по-рано и украинският министър на вътрешните работи Арсен Аваков на страницата си във Фейсбук. Той твърди,че Интерпол е издала и т.нар. червена бюлетина /задържане за екстрадиране в Украйна/ и за бившите министър на здравеопазването Раиса Богатирьова и министър на финансите Юрий Колобов.

Информацията гласи, че Янукович е издирван от властите в Украйна по обвинения за присвояване на имущество и злоупотреби в особено големи мащаби.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.