Инцидент с луксозна яхта взе жертва

https://crimes.bg/po-sveta/incident-s-luksozna-yahta-vze-zhertva/28198 Crimes.bg
Инцидент с луксозна яхта взе жертва

Инцидент с луксозна яхта, случил се край известен курорт, взе жертва.


Въпросната яхта се е разбила в скалите край Сардиния в опит да избегне друг плавателен съд, преминавал наблизо.


В резултат на инцидента шестима души са пострадали, а един е изгубил живота си, съобщава изданието Daily Mail.

Инцидентът с луксозна яхта, отнел човешки живот се е случил в последния ден от месец юли в близост до бреговете на известния италиански остров Сардиния, до курорта Порто Черво.




Сблъсъкът на луксозната яхта със скалите е станал към 20.40 ч. местно време. В съобщението за трагичния инцидент се отбелязва, че на яхтата са пътували седмина туристи, които били на екскурзия. Плавателният съд е открит на скалите. Негов капитан е бил 63-годишен британец.


Намиращите се в близост до мястото на инцидента кораби, са предупредили бреговата охрана за случилото се.

Един от тежко ранените бил изпратен по спешност с яхта, която да го откара до брега, но за съжаление издъхнал по пътя в резултат на тежките наранявания, получени при сблъсъка. Останалите пострадали са били извозени до Порто Черво, където им била оказана нужната медицинска помощ.


21-метровата луксозна яхта е била изтеглена от скалите с кораби на бреговата охрана. Води се разследване на обстоятелствата, довели до тежкия инцидент.

Източник: standartnews.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.