Гърция затегна здраво мерките

https://crimes.bg/po-sveta/garciya-zategna-zdravo-merkite/43200 Crimes.bg
Гърция затегна здраво мерките

 

До петък важеше правилото един човек на 2 кв. м. в супермаркетите

Южната ни съседка Гърция затегна здраво мерките.

 

От вчера са в сила новите драконовски мерки в страната, съобщава изданието "Та Неа".

 

Припомняме, че Гърция върна рестриктивната мярка съгласно която се позволява пускането на един човек на 9 квадратни метра. Ограничението бе премахнато на 25 октомври и ето, че от вчера (13.11.2021 г.) отново е в сила.

До петък в сила бе правилото да има един човек на 2 кв. м. в супермаркетите.

 

Тази рестрикция бе въведена, след като идеята за разрешаване на влизане на неваксинирани граждани в супермаркетите само с отрицателен бърз тест беше отхвърлена (поне за момента). До тази ситуация се стигна, след като бе счетено, че мярката е трудна за изпълнение.

 

Министърът на развитието Адонис Георгиадис заяви, че е обсъждана възможността неваксинирани граждани да влизат в супермаркетите с бърз тест. Големият проблем обаче възниква при прилагането на тази мярка.

 

"Разбира се, че се разглежда, но има проблеми. Обсъдихме го и на срещата с премиера и президента", каза Адонис Георгиадис.

"Има някои наши съграждани, които дори няма да направят бърз тест и не можем да ги лишим от достъп до основни стоки", подчерта министърът на развитието, отбелязва petel.bg.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.