Чешкото и тайванското правителство подписаха споразумение в подкрепа на Украйна

Тайван е дарил повече от 100 милиона долара за хуманитарна помощ

https://crimes.bg/po-sveta/cheshkoto-i-tayvanskoto-pravitelstvo-podpisaha-sporazumenie-v-podkrepa-na-ukrayna-3/121018 Crimes.bg
Чешкото и тайванското правителство подписаха споразумение в подкрепа на Украйна

Тайван е дарил повече от 100 милиона долара за хуманитарна помощ

Чешкото и тайванското правителство подписаха по-рано тази седмица споразумение за съвместно подпомагане за възстановяването на Украйна.

Украйна спечели подкрепата на Тайван след руската инвазия, а много тайванци виждат прилики между ситуацията в Украйна и заплахата, пред която е изправено тайванското правителство от страна на авторитарен Китай.

Тайван дари повече от 100 милиона долара за хуманитарна помощ и се присъедини към водените от Запада санкции срещу Русия.

Споразумението ще накара двете страни да работят заедно за възстановяването на водните и енергийни системи.

Тайван няма официални дипломатически връзки с никоя европейска държава, освен с Ватикана, но страните от Централна и Източна Европа бяха изразиха своята подкрепа за острова, противопоставяйки се на гнева на Пекин и опитите му за дипломатическа изолация на Тайван.

Китай отказа да осъди Русия за нахлуването в Украйна и поддържа тесни връзки с нея.

Заместник-министърът на външните работи на Тайван каза, че помощта ще се разшири и в други области, за да помогне за бързото възстановяване на страната.

Източник: fakti.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.