Задържани са петима тийнейджъри за фалшивите бомбени сигнали в столични училища

https://crimes.bg/kriminalno/zadarzhani-sa-petima-tiyneydzhari-za-falshivite-bombeni-signali-v-stolichni-uchilishta/29153 Crimes.bg
Задържани са петима тийнейджъри за фалшивите бомбени сигнали в столични училища

Петима тийнейджъри са задържани за подаването на девет фалшиви сигнала за бомбена заплаха в няколко столични училища през последните два дни.Две момчета на 15 и 17-годишна възраст, са задържани в Трето районно управление вчера. Още трима се намират в Първо и Четвърто РПУ.По непотвърдена информация подаването на фалшиви сигнали за бомбени заплахи е организирано в социалната мрежа "Facebook" от ученици, които искали да пропуснат учебните занятия без да имат отсъствия. Затова и сигналите са подавани от различни части на столицата от различни хора.В понеделник девет столични училища бяха заплашени с атентат. Повечето от тях не затвориха врати по решение на директорите, но други, като техникума "Ломоносов" и Софийска математическа гимназия преустановиха дейност за срок от 24 часа. Двете учебни заведения бяха сред първите заплашени. Вчера бяха подадени сигнали за бомбени заплахи за още три училища.  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.