Втори удар срещу Дишков - съдът призна думите на Недьо за поръчковото убийство на Мастара

https://crimes.bg/kriminalno/vtori-udar-sreshtu-dishkov-sadat-prizna-dumite-na-nedyo-za-porachkovoto-ubiystvo-na-mastara/36439 Crimes.bg
Втори удар срещу Дишков - съдът призна думите на Недьо за поръчковото убийство на Мастара

Решението на Районен съд-Бургас на път да даде нова насока на досъдебното производство срещу Дишков. Районен съд-Бургас, който разгледа делото за набеждаване, което Дишков водеше срещу бившия си охранител и добър приятел, реши че Тодор Неделчев-Недьо не е излъгал като е казал, че Пламен Дишков е поръчител на Димитър Стаматов-Мастара.През 2012 година, когато бе възобновено делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара, Недьо изненадващо се превърна в основен коз на прокуратурата срещу Пламен Дишков. Тогава Тодор Неделчев бе доведен за разпит пред съдия при безпрецедентни мерки за сигурност - конвоиран от тежковъоръжени полицаи, с бронежилетка и защитен шлем. Пред съдия от Окръжен съд-Бургас Недьо детайлно разказа своята версия за убийството на Димитър Стаматов-Мастара, в която основен организатор, е точно Пламен Дишков. Месеци по-късно, след като излезе на свобода, Дишков заведе дело за набеждаване срещу Недьо. Според Дишков един от най-близките му хора е сключил сделка с прокуратурата, за да го натопи. Ако делото беше спечелено се очакваше основният коз на обвинението във възобновеното производство за убийството на Мастара да се дискредитиран, което обезмисляше и по-нататъшните процесуални действия. Районен съд-Бургас обаче счете, че Недьо не е излъгал. Това е втори удар срещу Пламен Дишков за седмица. Само преди няколко дни Бургаският окръжен съд (БОС) осъди сочения за физически убиец на Мастара – Бойко Стоянов на нови две години затвор заради лъжесвидетелстване.Бойко бе признат за виновен, заради това, че при възобновеното дело срещу Дишков през 2012 година промени изоснови показанията си отпреди 10 години. Бойко Стоянов сега твърдеше, че не той, а мъртвият от 8 години Мариян Георгиев-Марата е застрелял Мастара. Искал да му завземе бизнеса. Дишков нямал нищо общо, твърдеше Стоянов, казвайки, че показанията през 2002 година са дадени под полицейски натиск. БОС обаче счете, че той лъже.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.