Варненски ченгета онемяха от откритието си

https://crimes.bg/kriminalno/varnenski-chengeta-onemyaha-ot-otkritieto-si/27979 Crimes.bg
Варненски ченгета онемяха от откритието си

Полицаи от ГДНП и варненската дирекция разбили наркооранжерия в района на село Млада гвардия. Те провеждали специализирана операция по пресичането на наркопроизводството и наркоразпространението.


Те се натъкнали на изградена плантация, оборудвана с високотехнологична апаратура за отглеждане на канабис. От оранжерията са иззети над 450 саксии с конопено растение. Също така са открити и 10 плика с тревиста маса, замразени във фризер с общо тегло от 8 килограма. Открити са е торове и приспособления за грижа за конопа.


Двама мъже са арестувани, като те са на 45-годишна възраст. Жители са на село Кокаляне и Садиево, като те са с няколко криминални регистрации, както и осъждани. Криминалистите претърсили и личните им автомобили и жилища, като там също са открити пликове с марихуана, както и електронни везни.  Това според запознати доказва тяхната съпричастност към производството и разпространението на наркотични вещества.


Очаква се държавното обвинение да ги задържи за 72 часа, както и да поиска от съда да остана за постоянно зад решетките до приключване на делото. Работата по документиране на случая и обработка на веществените доказателства продължава.


Предстои и експертиза за стойността на заловената стока, като според запознати тя надвишава 1000 000 лева.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.