Убитият в София бизнесмен участвал в пирамида

https://crimes.bg/kriminalno/ubitiyat-v-sofiya-biznesmen-uchastval-v-piramida/37257 Crimes.bg
Убитият в София бизнесмен участвал в пирамида

Името на разастреляният снощи бизнесмен Митко Дамянов фигурира в управлението и собствеността на общо 7 фирми, показва справка в системата за фирмена информация "Дакси".

Това са "Крами МВ", ЕН И ЕМ ООД, "Елвимекс", "Ю ЕМ БИ ГРУП", "Кристина-89", "Вени" ООД и "Крами- КМ", като в първите две  негов съдружник е съпругата му Наталия Генадиева - Дамянова, която също бе убита в столичния квартал "Витоша".

Според  разследване от 2011 година става ясно, че 60 души са били осъдени от две строителни фирми, като потърпевшите са подали и молба до заемащия тогава поста главен прокурор Борис Велчев.

По думите на хората, те са попаднали в капана на пирамида, която присвоила около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки. В жалбата те посочват като виновни управителите на свързаните фирми "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев.

Въпросните събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата след което изоставили недовършени три кооперации в София, а в последствие и ипотекирали имотите.

 

Митко Дамянов и съпругата му Наталия бяха убити снощи на улица "Йордан Стубел" в кв. "Витоша", като най-вероятната версия е, че става въпрос за поръчков разстрел, тъй като убиецът е издебнал семейството пред блока, в който то живее. Килърът е изчакал е мъжът и жената да слязат от колата,и тогава открил е огън по тях, след което е избягал.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.