Тарикатът на Златоград Ерай - дава 240 бона кръвнина и получава 3 години затвор

https://crimes.bg/kriminalno/tarikatat-na-zlatograd-eray-dava-240-bona-kravnina-i-poluchava-3-godini-zatvor/36436 Crimes.bg
Тарикатът на Златоград Ерай - дава 240 бона кръвнина и получава 3 години затвор

Вчера в Съдебната палата в Кърджали се взе решение лошото момче на Златоград и Бенковски Ерай Хаджиюсеин да лежи 3 години и да заплати сумата от 240 000 лева кръвнина на семейството на загиналия 55-годишен Емил Ехленов. Прокуратурата искаше по-тежка присъда – до 10 години затвор, а наследниците на Ехленов претендираха за обезщетения в размер на 600 000 лева. Миналата година на 25 юли Емил Ехленов загина при зверска катастрофа, предизвикана от 28-годишния Ерай. Ерай е бил в колата заедно с братовчед си и съответно са избягали веднага след случилото се. Автомобилът БМВ обаче бил засечен и двамата са разпитани. Разследващите бързо разбират, че не братовчеда, както твърди Ерай, а именно той е причинил смъртта на Ехленов. Деянието е извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 1.77 на хиляда. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативния съд.Братовчедът на Ерай  Семейството на Ерай е едно от най-заможните родове в Кирковско. Фамилията е собственик на голяма транспортна фирма и на хотел в Златоград. Ерай е осъждан за палеж на автомобил и шофиране след употреба на алкохол. Разследван е за хулиганство и унищожаване на имущество, заявиха прокурори. Зад гърба си има 6 условни присъди. Миналата година в Златоград имаше протести срещу фамилията Хаджиюсеин, след като трима от нея пребиха крупие. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.