Спипаха рекордно количество кокаин

https://crimes.bg/kriminalno/spipaha-rekordno-kolichestvo-kokain/38464 Crimes.bg
Спипаха рекордно количество кокаин

Предстои да се установи кога е бил натоварен кокаинът и къде е трябвало да пристигне

Служители на митнически и гранични служби са спипали рекордно количество кокаин.

 

По време на стандартна проверка, американските митнически и гранични полицаи в щата Джорджия, са заловили 968 кг. кокаин.

 

Дрогата е била намерени на борда на плавателен съд, потеглил от Южна Америка, съобщава „Дейли Мейл“. Цената на колосалното количество дрога е 31 млн. долара.  

 

Служителите от митниците направили стандартна проверка на контейнера на кораба на 29 октомври, когато забелязали нещо необичайно. Корабът бил в пристанището на Савана, Джорджия. Контейнерът бил тръгнал от Южна Америка и трябвало да пристигне в Европа.  

 

Когато отворили контейнера, служителите намерили 21 сака с 818 блокчета „бяло прахообразно вещество“, което при извършения полеви тест реагирало на кокаин. Разследващи се опитват да установят кога кокаинът е бил натоварен в контейнера и къде е трябвало да пристигне. Засега няма арести. Товарът в контейнера бил деклариран като „вторични отпадъци от алуминий и мед.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.