Спецсъдът нарушил правата на Таки

https://crimes.bg/kriminalno/specsadat-narushil-pravata-na-taki/37551 Crimes.bg
Спецсъдът нарушил правата на Таки

Обявеният от МВР за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки е спечелил първата си съдебна битка на 26 януари във Върховния касационен съд.

Издирваният от Интерпол Таки е обвиняем още от юни 2009 г. като лидер на престъпна група за наркотици от 18 души. Заради бягството му материалите срещу него са отделени. Докато Любо Чука, Камен Куката, Радо Слънцето, Боби Белята и други вече са подсъдими, Таки все още се разследва от прокуратурата.

През миналата година Таки се възползва от промените в НПК и поиска делото му да бъде разгледано в съда или прекратено, защото са изминали повече от 2 г. от началото на разследването.

През февруари м.г. спецсъдът не уважи молбата му. То е атакувано във ВКС. Адвокатът на Таки Илиан Василев обжалва определението пред ВКС.

Според решението на върховните магистрати от 26 януари правата на Аманатидис като обвиняем са нарушени, защото му е отказано разглеждане на делото, както пише в закона.

3 дни по-късно в спецсъда е образувано ново дело от друг състав, който да прецени дали да задължи прокуратурата да внесе обвинителен акт, или да прекрати разследването срещу нарочения за наркобос.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.