Скандал в Костинброд! Държи ли прокуратурата “на трупчета” обвинението срещу кмета Трайко Младенов за смъртта на моторист?

През 2019 г. 34-годишният Игнат загина при сблъсък с колата на градоначалника, близките му още чакат справедливост

https://crimes.bg/kriminalno/skandal-v-kostinbrod-darzhi-li-prokuraturata-na-trupcheta-obvinenieto-sreshtu-kmeta-trayko-mladenov-za-smartta-na-motorist-4/118907 Crimes.bg
Скандал в Костинброд! Държи ли прокуратурата “на трупчета” обвинението срещу кмета Трайко Младенов за смъртта на моторист?

През 2019 г. 34-годишният Игнат загина при сблъсък с колата на градоначалника, близките му още чакат справедливост

“Детето ни умря, смазано от колата на Трайко Младенов! Рожбата ни изтля в гроба, а още няма възмездие. Кметът е недосегаем, всички го пазят, прокуратурата крие обвинителния акт в чекмеджето, а  ние останахме сами с мъката си”!

Това изплакаха в писмо до медията ни близките на загиналия Игнат, който през 2019 г. си отиде от този свят нелепо, след зверски сблъсък на мотоциклета му с колата на градоначалника.

Преди 4 години Костинброд буквално настръхна срещу Трайко Младенов след трагедията на пътя, но към днешна дата той се радва на небивал медиен, институционален и обществен комфорт, а трагедията е успешно потулена, разказват негови съграждани. Нещо повече - Младенов се кандидатира за пореден кметски мандат, а обвинението срещу него е мираж. Забравени са и протестите пред общината в знак на солидарност с убитото момче.

Медията ни припомня, че във фаталния 30 юни 2019 г., в неделната вечер малко преди 19 ч., на тел. 112 е получен сигнал за инцидент на кръговото кръстовище на входа на Костинброд. При него е загинал моторист, а в автомобила, участвал в произшествието е бил и кметът на града.

Окръжна прокуратура – София тогава връчва на Младенов постановление за привличане в качеството на обвиняем. Същият е бил привлечен за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 пр. 3 от НК, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Според прокуратурата Младенов е нарушил правилата за движение по пътищата, уредени в Закона за движението по пътищата. В резултат на действията му, по непредпазливост е била причинена смъртта на Игнат, управлявал мотора.

Спрямо кмета Трайко  Младенов е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева, вносима в 10-деневен срок, както и забрана да напуска пределите на Република България. Временно му е отнето и свидетелство за управление на МПС, припомнят от държавното обвинение.

Въпреки тежестта на ПТП-то, завършило със смърт по вина на Трайко Младенов, процесът все още е “на трупчета”, жалват се почернените родители и призовават градоначалника да бъде разследван дали е давал подкупи на длъжностни лица за да покрият престъпните му деяния. 

Разбира се, по време на предизборна кампания това е невъзможно да се случи и днес Младенов отново се изправя необезпокояван пред жителите на Костинброд за да ги омайва с предизборни обещания. А само черните забрадки и некролозите в памет на покойния Игнат ще припомнят как хора като Трайко Младенов в името на властта са готови да минат и през трупове. Този път буквално.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.