Скандал! Мартин Томов от ИТН в Трън бил “гара разпределителна” за обществените поръчки

След като първа нашата медия алармира за гнусната и незаконна кръчма на общинския съветник, сигналите срещу него заваляха

https://crimes.bg/kriminalno/skandal-martin-tomov-ot-itn-v-tran-bil-gara-razpredelitelna-za-obshtestvenite-porachki-3/142822 Crimes.bg
Скандал! Мартин Томов от ИТН в Трън бил “гара разпределителна” за обществените поръчки

След като първа нашата медия алармира за гнусната и незаконна кръчма на общинския съветник, сигналите срещу него заваляха

Кой да повярва, че малката партия ИТН в още по-малката българска община Трън ще се превърне в крупен фактор, когато става дума за усвояване на европейски и бюджетни пари. Всъщност би било несправедливо да слагаме под общ знаменател цялата политическа структура, т.к. сигнал до редакцията ни твърди, че общинският съветник Мартин Томов в лично качество се бил заел да урежда финансиране за “наши фирми”, срещу съответната комисионна, разбира се.

 

Поврътливият и о̀правен местен сенатор от края на м.г. обикалял строителните, земеделски и добивни дружества в региона на Перник за да им разяснява, че чрез партийните си шефове в София може да уреди сериозно финансиране по проекти и да ги включи минимум като подизпълнители. Имало само едно малко условие и то било да му отчитат съответната комисионна за всеки проект, до който са били допуснати. След като се уверял, че рушветът му е гарантирал, той нарамвал бумагите и се отправял към кметството или към областната управа за да лобира за съответните бенефициенти.

Корупционното му поведение буквално лишило останалите играчи на и без друго тесния пернишки и трънски “пазар” от възможност да спечелят проект в честна конкуренция, пишат подателите на сигнала. Ако можем да им се доверим, някои от тях дори изпращали писма до Тошко Йорданов за да се жалват какви ги върши местния му представител, но те оставали без отговор, а алъш-веришът процъфтявал.

 

Явно за Мартин Томов законите и моралните норми са доста разтегливо понятие, а нищо чудно той да има здрав гръб по върховете на властта, защото седмици след като публикувахме разследването за гнусната му и пълна с хлебарки незаконна кръчма, отговорните институции си го пуснаха покрай ушите.

 

Припомняме, че Мартин Томов бе обвинен, че върти незаконна, или още по-право - нелегална кръчма в двора на бащината си къща в с. Богоина. Съмнителното и откровено гнусно от санитарно-хигиенна гледна точка заведение отваряло, когато си иска - най-вече събота, неделя и в празничните дни. Изобщо – само тогава, когато няма как общинарят да бъде обезпокоен от проверяващите в лицето на НАП и Българската агенция по безопасност на храните.

 

Цялата конспиративност не била никак безпочвена - кръчмата била като излязла от филм на ужасите. Хлебарки като плъхове лазели не само в кухнята, но и по масите, а често от храната изскачали живи гадини, най-вероятно насекоми, които отвращавали съселяните му, имали неблагоразумието да си поръчат ракия със салата при Марин Томов. “Такава огромна хлебарка излезе от манджата, че чак котката й направи път”, пише наш читател, пожелал анонимност.

 

За да е пълна картинката, Мартин Томов криел оборотите си от данъчните и кръчмата му работела без касов апарат, отказвайки да издава на клиентите фискални бонове.

 

Е, за човек, който върти обществените поръчки в целия пернишки регион, със сигурност законите на страната не важат и той още дълго ще тероризира съгражданите си, без някой да му потърси отговорност, коментира наш читател, отвратен от липсата на институционална реакция.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.