Разкриха кой е обрал виетнамското военно аташе в „Драгалевци“

https://crimes.bg/kriminalno/razkriha-koy-e-obral-vietnamskoto-voenno-atashe-v-dragalevci/38448 Crimes.bg
Разкриха кой е обрал виетнамското военно аташе в „Драгалевци“

Потърпевшият е предоставил записи от охранителните камери

Стана ясно кой е извършил обира на военното аташе на Виетнам в столичния квартал „Драгалевци“.

 

Крадец алпинист е обрал военното аташе на Виетнам у нас, отбелязва на страниците си "Телеграф".

 

Посегателството било извършено във вторник около 22 часа  в дипломатическата вила в столичния квартал "Драгалевци". В късния следобед вчера военният аташе Нгуен Ан и заместникът му Нгуен Лонг предоставили записи на камери в столичното 6-о РПУ.

 

Те отказали да пуснат полицията в имота, тъй като се води територията на чужда държава и трябва да се произнесе след совалки с МВнР и Виетнам. Това е причината в МВР да няма официален сигнал за кражбата на този етап. 

 

Военният аташе на Виетнам се прибрал във вторник вечерта в дипломатическата вила. Когато се качил на втория етаж, видял как мъж, облечен в черни дрехи, скача от терасата и побягва. Въпреки опитите на охранителя да го хване, не е успял.

 

Дипломатът установил, че алпинистът е свил 23 500 долара, които били държавни пари на Виетнам и негови лични 160 евро и 750 лева, както и портфейла му. При претърсване на двора обаче охранителят се натъкнал на портмонето, което явно било изпуснато от крадеца.

 

Всичко в него - документи и други лични вещи, били непокътнати.  В късния следобед вчера записи от камери на дипломатическата сграда били занесени в 6-о РПУ, за да се помогне за изясняване на посегателството.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.