Политика, любов или пари са причината за убийството на Татяна Стоянова

https://crimes.bg/kriminalno/politika-lyubov-ili-pari-sa-prichinata-za-ubiystvoto-na-tatyana-stoyanova/37286 Crimes.bg
Политика, любов или пари са причината за убийството на Татяна Стоянова

Изникват все по-вече версии за разстрела на Татяна Стоянова. Основните обаче са три – политическо убийство ,  лично отмъщение продиктувано от любовни мотиви или провалена сделка за много пари.

Според Борислав Даскалов - един от близките приятели на кмета на Пазарджик Тодор Попов, тежкото престъпление  е предупреждение за него. Той категорично отрече, че убитата Татяна Стоянова и кмета са били любовници.

„Да, те бяха много близки, но не са имали нищо общо. Сега говорих със Силвето, съпругата на Тодор, тя е направо съсипана. Много тежко прие новината за смъртта на Татяна”, твърди Даскалов, който изкара и няколко мандата в общинския съвет на Пазарджик. Мъжът смята, че убийството на Татяна е предпреждение към приятеля му Тодор Попов: „Някой иска да се отърве от нея, защото знае много неща, или иска да се отърве, защото пречи да се случи нещо, свързано е с икономически интереси.”

Борислав Даскалов коментира и начина, по който е извършено самото убийство – два изстрела от упор: „Като бивш човек от охраната на Тодор Живков и командос, мога да кажа, че вторият изстрел е бил за подсигуряване, само професионалистите действат по този начин. Те винаги се подсигуряват с втори изстрел.”

Даскалов разкри и как са се запознали  Татяна и Тодор Попов: „Двамата започнаха да работят заедно, когато тя беше секретар в общинския съвет. След това застана в кампанията плътно до него. Тя е дясната му ръка, човекът който знае всичко за това какво се случва в общината – от клюките, до информацията за предстоящи сделки и какво ли още не. Затова и се притеснявам, че може или да е станала неудобна, или чрез нея да се опитват да предупредят кмета на Пазарджик.”

Всеизвестно е, че младата дама е била сред най-доверените хора на кмета Тодор Попов. Тя  е била в течение на работата на всеки човек в администрацията и високо ценена от колегите си.

Много от тях стояха до полунощ пред дома й. На този етап  не може да се каже, че има конкретен проект или човек, който да стои в основата на кървавата драма. Тепърва криминалистите ще установяват дали смъртта на Татяна има връзка с общината.

Друга версия по която се работи е в основата на убийството  да стои лична драма, свързана с любовния живот на пиарката. Запознати споделиха, че тя имала връзка със семеен мъж.

Трето предположение гласи, че смъртта на младата жена е икономическа. Татяна е лобирала за сделка, която е била провалена. Говори се за много пари и сделки, към които тя е имала отношение.

 

Хората в Пазарджик разказват, че Татяна Стоянова е общински служител на заплата 750 лева. Но преди година си купува луксозно жилище от 110 кв.м. и скъп джип. Майката за последно се е чула с нея към 18 ч. Татяна й споделила, че има резервация за ресторант.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.