Полицията разследвала групата на Мила след подаден сигнал още през юни

https://crimes.bg/kriminalno/policiyata-razsledvala-grupata-na-mila-sled-podaden-signal-oshte-prez-yuni/37334 Crimes.bg
Полицията разследвала групата на Мила след подаден сигнал още през юни

Синът на бившият митнически шеф Христо Кулишев също участвал в разбитата група за мокри поръчки
Източник:
2015-01-16 10:30:00


Крими


0

Прочетено: 205254

Кратка връзка
След сигнал за подготвяно убийство още през юни м.г. е започнало разследването срещу групата за мокри поръчки, която беше задържана вчера в столицата, съобщиха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефката на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова.

Към настоящият момент следователите имат информация, че в организацията са участвали десет души, като ръководителите са Мила Георгиева и синът й Мартин.

Сред задържаните са братът на Георгиева Ангел Ангелов, бившият й съпруг Михаил Георгиев и Максим Кулишев - син на бившия митнически шеф Христо Кулишев и доведен брат на Мила.

Според изнесената пред обществото информация групата носи отговорност за три опита за убийство и едно осъществено покушение, което на този етап обаче остава поверително.

Организацията водена от Мила Георгиева се занимавала също така и с производство и разпространение на дрога, палежи и трафик на акцизни стоки. Разследващите разполагат и с информация, че арестуваните са оперирали в тясна връзка със сръбски наркокартел. Към момента обявени за издирване са обявеният за тартор на бандата Мартин Георгиев, и един от членовете - Георги Цеков.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.