Пиян грък опита да подкупи полицаи със 100 лева, влезе в ареста

https://crimes.bg/kriminalno/piyan-grak-opita-da-podkupi-policai-sas-100-leva-vleze-v-aresta/27989 Crimes.bg
Пиян грък опита да подкупи полицаи със 100 лева, влезе в ареста

Гръцки гражданин е задържан за 72 часа от прокуратурата след опит да осуети действия по служба на полицейските служители. Той бил спрян за рутинна проверка от патрул на полицията, които решили да го тестват за употреба на алкохол.


Случилото се разиграва в Свиленград, на улица Георги Райчев. Полицаите го тествали за алкохол с дрегер, който отчел сериозните 1.51 промила. 47-годишният гражданин на Гърция шофирал личния лек автомобил по време на проверката, като полицаите го задържали и откарали в районното управление за изясняване на случая.


Именно там той извадил банкнота от 100 лева и я поставил на бюрото на полицая, оформящ документите, като опитал да осуети последствията от шофиране след употреба на алкохол.


Полицейският служител Благовест Благоев обаче не се поколебал и веднага предприел изисканите от закона действия в такива случаи. Той сигнализирал криминалисти, които иззели вещественото доказателство и са докладвали на прокуратурата. Тя го е задържала за 72 часа за опит за подкупване на държавен служител.


В същото време в Пловдив при акция на МВР бяха глобени десетки шофьори, като голяма част от санкциите са за липса на колан, преминаване на червено и за използване на телефон по време на шофиране.


Източник: dir.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.