Нова схема вкарва наивници в капан с бързи кредити

https://crimes.bg/kriminalno/nova-shema-vkarva-naivnici-v-kapan-s-barzi-krediti/38047 Crimes.bg
Нова схема вкарва наивници в капан с бързи кредити

 

Измамените са подали жалби в ГДБОП и прокуратурата

Срещу обещание за лесна печалба измамници прилъгват наивници да теглят серия от заробващи бързи кредити, които после се оказва, че трябва да връщат без да се взели нито лев.

 

В схемата задължително участва близък човек, който взима парите срещу обещание да ги върне с огромна лихва, дори удвоени, пише „ТрафикНюз“. В крайна сметка жертвата се оказва в капана с дължими кредити за хиляди левове. 

 

Разказите на ужилените си приличат. Техен познат им разказва как могат да забогатеят за един ден. Уговорката е да изтеглят сума, която да му дадат, а на другия ден той ще им върне „двойна печалба“. На тази схема се вързала и дъщерята на жена от София, която разказа драмата си, но не пожела да разкрие своята самоличност.

 

Бившият полицай Евгений Йолов, който живее в плевенското село Горник, се свързал с дъщеря й и я убедил да изтегли няколко бързи кредити от различни институции. Обещал й голяма печалба. Младата жена го послушала, защото го познавала, а и заради предишната му служба. 

 

Изтеглила 8 бързи кредита и веднага му дала всичките пари. По телефона с нея се свързал и мъж на име Мартин, който обяснявал колко доволна ще остане. Младото момиче дори се срещало пред една от финансовите институции в София с жена, която твърдяла , че работи с Евгений и Мартин. 

 

В крайна сметка обаче дъщерята останала с празни ръце, не само не спечелила нищо, но се оказала длъжница на огромна сума по всички изтеглени кредити. Майката недоумява как младото момиче е повярвало толкова лесно на бившия полицай. 

 

Ужасът става още по-голям, когато разбират, че освен кредитите, които дъщерята сама теглила, на нейно име има изтеглени още три бързи заема. Оказва се, че мошениците са откраднали нейните лични данни и след това са злоупотребили с тях. Сега семейството трябва да връща с лихвите 30000 лева.

 

Нямаме пари да ги плащаме. Реално на месец трябва да внасяме по 700 лева, а толкова е моята заплата. Дъщеря ми замина за чужбина да работи, защото не можем да издържаме. Търсихме Евгений, но той дори не иска да разговаря с нас. А Мартин, ако това е истинското му име, е със сменен телефон, оплаква се отчаяната жена. 

 

Евгений Йолов не само, че категорично отрича да е мамил хора, както и че ги е карал да теглят кредити, а твърди, че и той самият е жертва на измама.

 

Срещу него обаче има получени и други сигнали. Измамените са подали жалба в ГДБОП и прокуратурата.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.