Нов октопод в Темида! Съдийка от ВАС и нотариус в ОПГ с депутата Георги Андонов и жена му Веселина (ПЪРВА ЧАСТ + СНИМКИ)

https://crimes.bg/kriminalno/nov-oktopod-v-temida-sadiyka-ot-vas-i-notarius-v-opg-s-deputata-georgi-andonov-i-zhena-mu-veselina-parva-chast-snimki-3/127835 Crimes.bg
Нов октопод в Темида! Съдийка от ВАС и нотариус в ОПГ с депутата Георги Андонов и жена му Веселина (ПЪРВА ЧАСТ + СНИМКИ)

Покрай разследването за Мартин Божанов – Нотариуса и неговите лобистки схеми в правосъдната система изскочи още един „октопод” в Темида, в който участват съдийка от Върховния административен съд (ВАС), дама – действащ нотариус и бившият депутат Георги Андонов воглаве със съпругата му Веселина, разкри ексклузивно източник с тога, пожелал анонимност.

Става дума за организирана престъпна група (ОПГ), която действа със закрилата на съдийката от ВАС, която тепърва ще осветлим, и нотариуската, като срещу чадъра магистратът и легализиращата безобразията шефка на нотариална кантора получават определени бонуси, които ще докажем с документи, ясен е информаторът.

„Бенецифиенти” от дейността на ОПГ-то са именно бившият депутат и кандидат-кмет на Гоце Делчев Георги Андонов и законната му половинка Веселина.

За да осветлим напълно поредната мръсотия в Темида, първо трябва да очертаем размера и мащабите на ОПГ-то, които касаят както имотни сделки, така и субсидии от Държавен фонд „Земеделие”.

Една част от схемите минават през „Виа Кънстракшън“ ЕООД, с която депутатската съпруга Веселина Георгиева Андонова уж отглежда крави.

До 2020-а ЕООД-то бе единствената фирма от Благоевградска област сред общо 64 крупни бенефициенти, получили през последните няколко години сумарно от ДФ „Земеделие“ 135,52 милиона лева субсидии. От тази сума 1,21 милиона лева са „усвоени” от съпругата на бившия депутат.

Сред многото бизнеси на Георги и Веселина Андонови, които се ползват с протекцията на съдийката от ВАС, виждаме собствена фотоволтаична централа за продажба на ток на ЧЕЗ, учебен център, хранителни магазини в Гоце Делчев, строителство и др., като „виртуалното” животновъдство си остава един от основните компоненти в ОПГ-то.

За дейността с криминален привкус помощ има и от Георги Андонов – през 2019-а бе учредена първата браншова камара на месодайното животновъдство в България, призвана да защитава интересите на месодайните говеда, овце и кози, и Георги Андонов стана един от 5-имата членове на Управителния съвет на камарата. Освен това той е и председател на Националната асоциация за месодайно говедовъдство в България.

По официални данни Георги Андонов е арендатор на около 3000 декара в Гоцеделчевско, като в тази схема е привлечен и брат му Благой заедно с родителите им.

За Андонов четем, че бил преместен на избираемо място в депутатската листа през 2009 г. след като баща му „стимулирал” подобаващо партийните шефове в Благоевград.

Гоцеделчевци се изумили от избора и поради това, че младежът едва завършил средно образование, а тройките били преобладаващите му оценки в училище, което се доказва и от дипломата му.

Според публикация на Фрогнюз бащата тъчал на два стана за по-сигурна кариера на синковеца си. Хем фамилията демонстрирала лоялност към партията-ракетоносител, хем към тогавашния президент Георги Първанов – Гоце. Родителят се виждал често с държавния глава, която онзи прескачал на лов за вълци в района. Дори организирал местни бесепари и бизнесмени да участват в хайките, за да има масовост.

ОЧАКВАЙТЕ имената на съдийката от ВАС, на нотариуската, както и документи, доказващи схеми с ДФЗ и имоти, за които стои фамилията на бившия депутат Георги Андонов, за да спомогнем за пълното прочистване на съдебната система от криминални зависимости

Източник: narod.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.