Младеж с 60 кг нелегална стока за продаване в МОЛ, арестуваха го

https://crimes.bg/kriminalno/mladezh-s-60-kg-nelegalna-stoka-za-prodavane-v-mol-arestuvaha-go/27990 Crimes.bg
Младеж с 60 кг нелегална стока за продаване в МОЛ, арестуваха го

Полицаи от Първо районно в столицата задържаха повече от 60 кг нелегален тютюн без съответния бандерол. Те го открили в млад мъж на 20 години, който е задържан в паркинга на известен столичен МОЛ, където търсел клиенти.


Младият ямболия е оставен в ареста за 24 часа, като е уведомена и прокуратурата по случая.


Арестът е в следствие от планувана спецоперация по противодействие на нелегални акцизни стоки. По информация на полицията той е разпространявал тютюн, използван за наргилета.


Полицаите обискирали и автомобила му, в който са открити над 330 кутии тютюн с общо тегло над 66 килограма. Те са от различни марки, като никоя от тях не притежава бандерол.


Извършен е оглед на автомобила, иззетата стока е описана и се очаква прокуратурата да вземе отношение по случая.


Припомняме, че само преди няколко дни Икономическа полиция в Сливен откри и иззе над 40 килограма тютюн. Акцията е била насочена срещу незаконната търговия с изделия от тютюн. Сериозното количество е открито в частна къща в квартал Надежда. По случая работят от ОДМВР Сливен и прокуратурата.


Също в Сливен преди около 10 дни по тази линия бяха открити 15 килограма тютюн в жилището на 72-годишна жена.


Източник: dir.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.