Митьо - Лудия разстрелян със забранени патрони за лов на глигани

https://crimes.bg/kriminalno/mityo-ludiya-razstrelyan-sas-zabraneni-patroni-za-lov-na-gligani/37332 Crimes.bg
Митьо - Лудия разстрелян със забранени патрони за лов на глигани

Димитър Стоянов-Лудия е застрелян почти от упор с ловна пушка. Убиецът се е намирал на около 2 метра от жертвата си и е стрелял два пъти с патрони 13 нули, които вече една година  са забранени за употреба. Преди забраната тези амуниции са се използвали за лов на едър дивеч и най-вече на диви прасета, но поради множество злополуки от миналата година Ловно-рибарският съюз забрани този модел, поясни авджия. Всяка гилза на смъртоносните 13 нули съдържа 9 сачми (три реда по три), които летят на залп и правят разкъсват на парчета мястото, където се забият. Все още обаче могат да да бъдат закупени по магазините, но ги дават само на познати,като цената им върви по 1,20-1,30 лева парчето.

Коремът на Димитър Стоянов приличал на кървава каша след стрелбата, потвърдиха разследващи. 16 дупки е имало на стъклото на входната врата на кооперацията в парк Лаута, пред която беше убит снощи ММА-боецът.

В състава на извършената тази сутрин тройна съдебно-медицинсака  са участвали съдебните медици Иван Црънчев, Йовко Шишков и шефът на отделението д.м. Марин Балтов. Цялата сграда на Патоанатомията в Пловдив бе отцепена от полиция, а от залата изгониха даже санитарите, разказват лекари.

Днес към 12,30 експертизите приключили и криминалистите са напуснали мястото, а тялото е останало заключено в градската морга.

Убитият Димитър Стоянов ще бъде погребан в събота в Драгановите гробища в кв „Кючук Париж”, а опелото ще е от 11 до 13 ч в местния траурен парк.

Очакват се десетки другари на ММА-боеца да го изпратят в последния му път. Съпругата му, манекенката Роси Черногорова, е в тежък шок  и на успокоителни. По тази причина с организацията на погребението се е заел бащата на Димитър.

 

Възрастният човек също страдал от непоносимата загуба, но мъжки поел тежкия кръст да изпрати достойно сина си. Дори настоявал аутопсията да приключи възможно най-бързо.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.