Коце Маца сред шестте най-влиятелни шефове на черното тото в света

https://crimes.bg/kriminalno/koce-maca-sred-shestte-nay-vliyatelni-shefove-na-chernoto-toto-v-sveta/37743 Crimes.bg
Коце Маца сред шестте най-влиятелни шефове на черното тото в света

Петричкият аферист Костадин Хаджииванов-Коце Маца е най-оборотният гангстер на България в последната година и половина. Според сензационната информация, до която се добрахме, замесеният в черно тото и контрабанда с цигари нашенец в момента изкарва зашеметяващите 10 милиона долара всеки месец.

Коце Маца се явявал глава на престъпна структура в Азия и Европа за уреждане на мачове. Отделно от това трупал пари от фабрика за цигари в Гърция, чиито изделия след това се изнасяли нелегално навън. Бизнесът му с тотото и тютюна напоследък рязко скочил нагоре, твърдят запознати.

За няколко години Коце Маца успял да се качи на много високо място в азиатския престъпен синдикат за черно тото и уреждане на мачове в цял свят. Според разследването на италианските власти бос на азиатския синдикат е Тан Сет Енг, наричан още Кръстника от Сингапур.

В имението му в „Райвъруел Крест“ бил базиран централният сървър, от който се ръководи черното тото.

 Само от един уреден резултат бандитите изкарвали между 500 000 и 1,5 млн. евро.

Коце Маца членувал в синдиката поне от април 2008 г., когато още се водеше президент на футболния клуб „Беласица“. Точно тогава е засечен на сбирка с Кръстника в хотел „Краун Плаза“ в Малпенса, недалеч от Милано, сочи разследването на съдия-следователя Гуидо Салвини.

Няколко месеца по-късно българинът е арестуван с европейска заповед на КПП „Промахон“ при опит да влезе от Гърция в България. Обвинението на властите в Германия и Великобритания е за нелегална пратка от 450 000 пакета цигари. Коце Маца изкарва три месеца и половина в ареста в Аугсбург, след което е освободен.

Излиза от килията и се хвърля още по-здраво в бизнеса с черното тото. През октомври 2009 г. в Италия е засечена втора световна среща на мафията за нелегални залагания. Групата на Кръстника от Сингапур отначало се събира в Словения, а след това влиза на Апенините през граничния пункт „Каза Роса“. Предполага се, че тогава

 Коце Маца е коронясан за бос на т.нар. „банда на циганите“.

 Това е европейският клон на синдиката, съставен от словенци, хървати, унгарци, турци и нашия човек. Задачата на групата е да манипулира резултати във всички първенства на Европа. „С подкупи, заплахи и жестокости бандата оплита в мрежата си футболисти, съдии и ръководители“, констатира разследването за уговорените мачове в Италия.

Сингапурците пък организират залаганията на същите мачове в Азия. Кръстника и хората му създават цяла мрежа от сайтове за хазарт като например crownnet.com, sbo.com, ibcbet.com и afb88.com. Играчите са изцяло от азиатските страни. За да ги подмамят, мафиотите им отпускат възможности за кредит и залагания на значителни суми. След това уреждат такива резултати от мачовете, че винаги да са на печалба.

Бандата продължава да действа дори когато във Финландия е арестуван сингапурецът Уилсън Радж Перумал. Пипнат е да манипулира мачове на местния тим „Рованиеми“. Именно Перумал разконспирира Коце Маца като един от шестимата босове на престъпния тотосиндикат. „Коста е българският член на нашата нелегална асоциация“, сочат показанията на сингапуреца пред финландските власти.

В Гърция също се разсмърдя, след като телевизия „Скай“ съобщи, че властите разследват Хаджииванов като един от организаторите на престъпната мрежа за черно тото и манипулиране на мачове в страната. Копие от паспорта на българина беше показано по телевизията, съобщено бе и за прокурорски интерес. За да избегне ареста си, Хаджииванов спешно се изнесъл от Гърция. Мълви се, че до бягството на футболния бос от южната ни съседка се стига след проблеми на Коце Маца с албански мафиоти, действащи в Гърция. Преди около година и половина

 Коце Маца е отвлечен от шиптъри заради манипулиране на футболни мачове на гръцките грандове „Панатинайкос“ и „Арис“. Залозите сериозно ощетили албанската мафия. Неофициално се мълви, че Коце Маца е държан в плен цяла седмица, докато сингапурските му партньори възстановят огромна сума на конкурентния мафиотски клан от Албания.

Днес локацията на Костадин Хаджииванов е неизвестна – аферистът снове между Европа и Азия, засичан е и в Макао. Негови познати твърдят, че допреди два месеца гангстерът все още бил в Тайланд. Оттам продължавал да ръководи чрез свои хора бизнеса с цигари на територията на Гърция. Изнасял нелегалния тютюн чак в Холандия, твърдят негови близки от Петрич.

Бившият президент на „Беласица“ (Петрич) избягвал да се връща в България. Една част от фирмите му били прехвърлени на роднини, останалите – ликвидирани. Босът ръководел манипулирането на резултати от „А“ и „Б“ група плюс юношеското първенство.

По данни на ФИФА синдикатът на Коце Маца уредил и мача България – Естония (2:2) с четирите дузпи през февруари 2011 г. в Анталия. Името на българина отдавна било в папките на шефа по сигурността във ФИФА Крис Ийтън, бивше ченге от Интерпол. Престъплението обаче било извършено на територията на Турция и затова властите в София не можели да му повдигнат обвинение.

 

$100 милиона от контрабанда!

 

Според легендата, която се разпространява за Коце Маца в подземния свят, за последната година гангстерът изкарал над 100 милиона долара от контрабанда на цигари и черно тото. Хаджииванов дотолкова се замогнал, че си купил частен самолет, с който се придвижва от около 6 месеца насам.

 Работел съвместно с Аркан

 Костадин Хаджииванов натрупа популярност в България още в средата на 90-те години на миналия век, когато пое футбола в родния си град Петрич. В този период Коце Маца бе съдружник с музикалния бос Емил Димитров-Емо Макарона, двамата градяха заедно първия завод за компактдискове в Черна гора и дирижираха контрабанден внос на цигари, алкохол и горива за Сърбия.

Хаджииванов бе българският партньор на сръбския гангстер Желко Разнятович-Аркан. След убийството на Аркан през 1999 г. овдовялата сръбска фолкзвезда Цеца Величкович разпродаде в България почти целия отбор на „Обилич“, а в касата на белградския футболен клуб не постъпи нито стотинка от платените над 10 милиона евро. Посредници във футболните сделки бяха Коце Маца и Сретан Йосич – Амстердама, който по това време се криеше в България. Сред най-коментираните трансфери на футболисти на „Обилич“ си остава този на Нешко Милованович. Той игра 3 месеца в „Беласица“ на Коце Маца, след което петричкият бос го пласира на „Левски“ за над 1 милион долара. Тогава се появиха коментари, че Хаджииванов в съдружие с кумеца си Наско Сираков са „опукали“ Майкъл Чорни с нереално завишена сума по трансфера на Нешко.

 Коце Маца официално обвинен в Италия за черно тото

Бившият собственик на футболния отбор на „Беласица” (Петрич) Костадин Хаджииванов бе официално обвинен в организиране на черно тото в Италия.

Хаджииванов, който е разследван и във Финландия, се укрива.

В рамките на разследването ”Последно залагане” италианската полиция е арестувала над 50 души. Последният е сърбинът Алмир Гегич, бил заловен на летище в Милано.  Гегич и Хаджииванов са разследвани като основни лица в групата “Циганите”. Италианските власти смятат, че това е балкански клан, явяващ се връзка между букмейкърската мафия в Азия и италианския, македонския и гръцкия футбол.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.