Изплува страшен детайл за смъртта на Хлебарката

https://crimes.bg/kriminalno/izpluva-strashen-detayl-za-smartta-na-hlebarkata/28184 Crimes.bg
Изплува страшен детайл за смъртта на Хлебарката

Както вече стана ясно Светлин Димитров – Хлебарката бе открит мъртъв във Врачанския Балкан, след като пропадна в дълбока пропаст.


Инцидентът се случи вчера, а операцията по издирването му продължи часове.




От думите на ръководителя на ПСС – отряд Враца – Станой Арабаджиев стана ясно, че на пръв поглед мястото не представлява нищо опасно. Той предположи, че вероятно именно това е подлъгало Хлебарката и качвайки се от горната страна се е подхлъзнал на шумата по земята. Мъжът е направил опит да се задържи на едно клонче, но пропаднал.


В ефира на bTV, Арабаджиев разкри, че Хлебарката не е имал никакви шансове за оцеляване. С цел да предпази други туристи от такъв трагичен завършек, той уточни, че целият район е много опасен. Освен множеството естествени пещери, той е осеян и с минни шахти, които не са обезопасени.


Тленните останки на Хлебарката били извадени към 21 ч. от спасителите от специализирания отряд по планинско спасяване. Сигналът за пропадането на 38-годишния врачанин в „Невестина пропаст“ е подаден към 14 ч.


Странното в целия случай е, че след като приятелите на Хлебарката показали на спасителите къде е паднал той, веднага избягали.

От МВР разкриват, че Хлебарката и негов приятел се разхождали в района, когато той опитал да освети дупката с фенерче, за да види колко е дълбока. Именно тогава се е случило фаталното подхлъзване.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.