Избраха новия състав за делото срещу Цветанов

https://crimes.bg/kriminalno/izbraha-noviya-sastav-za-deloto-sreshtu-cvetanov/37807 Crimes.bg
Избраха новия състав за делото срещу Цветанов

Системата за случайно разпределение избра съдия Надежда Трифонова за докладчик




Източник:




2015-06-23 15:50:00


Крими


1524

Прочетено: 1048824

Кратка връзка








Надежда Трифонова ще е съдията-докладчик по върнатото в Софийския апелативен съд дело за „шестте Не-та” срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, определи системата за случайно разпределение на делата.

 

Днес в Софийския апелативен съд публично бяха чрез системата а случайно разпределение на делата бяха избрани магистратите, които ще поемат процеса.

 

Снежана Душкова е председател на състава, третият съдия е Иван Стойчев. Разпределението бе направено от председателя на наказателното отделение Петя Шишкова. От системата за случайно разпределение бяха изключени тримата магистрати, които вече са гледали делото. Беше изключен и съдията, който си направи отвод преди първото гледане на делото.

 

По всяка вероятност делото ще бъде насрочено през септември, но е възможно това да стане и още през юли.

 

На 19 юни Върховният касационен съд отмени 4-годишната осъдителна присъда на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, наложена му през февруари тази година от апелативите съдии и им върна делото за ново разглеждане. 

 

Те признаха бившият вътрешен министър за виновен по обвинение за неизпълнение на служебни задължения, за да осуети наказателно преследване срещу три лица и и му даде 4 години "лишаване от свобода" и забрана да бъде на ръководен държавен пост.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.