Гаврата с Борислава, която беше съблечена от полицайка влиза в парламента

https://crimes.bg/kriminalno/gavrata-s-borislava-koyato-beshe-sablechena-ot-policayka-vliza-v-parlamenta/36462 Crimes.bg
Гаврата с Борислава, която беше съблечена от полицайка влиза в парламента

Семейството на момичето, обискирано под гащите от полицайка на Семинарията, е депозирало оплакване до правната комисия в Народното събрание и се очаква когато се сформира парламент, депутатите да го разгледат. Софийската районна прокуратура вече започна проверка по случая със студентката Борислава Латинова. В петък 20-годишното момиче се оплака, че при рутинна проверка на полицаи от 4-то РПУ е била съблечена на столичния бул. „Св. Наум". От държавното обвинение уточниха, че са се самосезирали в неделя от твърденията на Борислава пред медиите. Същия ден започна и вътрешна проверка в 4-то РПУ, разпоредена от шефа на СДВР. Независимо от това Борислава и баща й Христо Латинов вчера сутринта внесоха жалби в прокуратурата и СДВР и изпратиха копия до главния прокурор и Комисията по човешки права и жалби на граждани в 43-то Народно събрание.„Не искам да съм известна като момичето, съблечено от полицаи, но и не искам младите хора да бягат от България, заради такива случаи. Благодарение на подкрепата на моето семейство събрах сили, за да се оплача. Сигурна съм, че има и други хора, на които се е случило, но си мълчат от срам”. След нелепия случай Борислава е изнудвана и с голи снимки, от претърсването. Тя и приятелите й вярват, че могат да променят системата. Според бащата на Латинова, след като случаят се разчува, му се обадили доста хора, които са казали, че също са жертви на полицейски тормоз, но не са сигнализирали за него. Адвокат Михаил Екимджиев, председател на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека, заяви по БНТ, че в случая става въпрос не само за унижение, но и за престъпление.По-късно днес, в 15:30 часа пред 4-то РУП състуденти и приятели на девойката организират протест в нейна защита. Дни след случилото се Борислава още не си обяснява действията на полицайката, чието име все още не знае. Твърди обаче, че тази жена се е изгаврила с нея.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.