ДАНС разкри - 3D принтери се използват за производство на пластмасови детайли за схема с банкомати

https://crimes.bg/kriminalno/dans-razkri-3d-printeri-se-izpolzvat-za-proizvodstvo-na-plastmasovi-detayli-za-shema-s-bankomati/36283 Crimes.bg
ДАНС разкри - 3D принтери се използват за производство на пластмасови детайли за схема с банкомати

Мащабна операция на ДАНС, Апелативната специализирана прокуратура и Отделът за Източна Европа (UDEV) в Мадрид се проведе вчера на територията на България и Испания. Това съобщиха от пресцентъра на ДАНС. Разбита бе голяма организирана престъпна група, занимаваща се със злоупотреби с платежни инструменти, информира "24 часа".Акцията, провела се в София, Пловдив, Бургас и Силистра, както и в Малага, приключи с 31 ареста (26 от които в България и 5 в Испания). Извършени са 38 претърсвания в България и 2 претърсвания в Испания. Разкрити са 8 специализирани работилници, 2 от които изключително модерни и комплексни. Намерени и иззети са хиляди микро-камери, четци за платежни карти, микроелементи и електроника, както и огромни количества бели пластики.По време на операцията е намерено и оборудване за 3D-принтиране, с което се произвеждат пластмасовите детайли, които трябва да се инсталират за компрометиране на банкомати и POS-терминали. Иззети са стотици готови за използване банкови карти. Операцията бе проведена от българските и испанските власти чрез координационни центрове в София и Мадрид. Експертите от Европейския киберцентър присъстваха с мобилни офиси, с цел директен контакт с базите-данни на Европол за координация и обмяна на информация в реално време. Всички претърсвания и арести бяха извършени едновременно.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.