ДАНС и Митници разбиха цех за нелегален алкохол

https://crimes.bg/kriminalno/dans-i-mitnici-razbiha-ceh-za-nelegalen-alkohol/37456 Crimes.bg
ДАНС и Митници разбиха цех за нелегален алкохол

В София е разкрит цех, специално пригоден за нелегално производство на алкохол, имитиращ известни марки.




Източник:




2015-01-26 15:04:00


Крими


0

Прочетено: 176652

Кратка връзка








ДАНС в сътрудничество със служители на Агенция „Митници”, проведоха операция за пресичане на незаконно производство и разпространение на фалшив алкохол на територията на София.

В строяща се къща на територията на София е разкрит цех, специално пригоден за нелегално производство на алкохол, имитиращ известни марки. В помещенията са открити и иззети: самоделно устройство за поставяне на дозатори на бутилки;чувал, пълен с капачки; пистолет за горещ въздух; дозатори и етикети на известни търговски марки алкохол; 39 бр. туби от по 10 литра със съдържание на спирт с алкохолен градус от 94% до 96%; 8 бр. пластмасови бутилки с различни есенции от по 0,5 литра.; около 1300 бр. фалшиви бандероли; готова продукция 39 бр. бутилки от по 1 литър от известни марки, предлагани в търговската мрежа в страната, облепени с български акцизен бандерол, чиято автентичност предстои да бъде изяснена от компетентните органи; 30 бр. празни бутилки от водка по 700 милилитра, както и 103 бр. празни пластмасови туби от по 10 литра.

От Агенция „Митници” са извършили замерване на алкохолния градус на спирта. В процес на производство са задържани за срок до 24 часа три лица - български граждани.Самоличността им е установена.

 

Законовата санкция за установеното нарушение предвижда глоба, представляваща в двоен размер стойността на незаплатения акциз.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.