Арестуваха човек на Митьо Очите, наскоро освободен от затвора

https://crimes.bg/kriminalno/arestuvaha-chovek-na-mityo-ochite-naskoro-osvoboden-ot-zatvora/38976 Crimes.bg
Арестуваха човек на Митьо Очите, наскоро освободен от затвора

Обвиненията към групата са за рекет, палежи, побои

Органите на реда арестуваха човек на Митьо Очите, който бил освободен от затвора преди броени дни.

Юмер Мехмед, който е с обвинение, че е част от организирана престъпна група на Димитър Желязков-Митьо Очите, е бил арестуван вчера в Бургас по друго разследване.

Заради отсъствието на подсъдимия Мехмед, днес е било отменено заседание по съответното дело в Специализирания наказателен съд (СНС), пише „Флагман“. Съдът обаче е гледал мерките за неотклонение след жалби на трима от подсъдимите, сред които и самият Димитър Желязков. Другите двама са Калоян Колев и Иван Пишиев.

СНС е решил, че тримата трябва да останат под стража. Те имат право да обжалват пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Любопитен момент е, че Юмер Мехмед е бил пуснат преди дни в домашен арест след окончателно решение на горната инстанция.

Каква е причината за задържането му вчера, не е ясно.

Припомняме, че повечето от групата на Димитър Желязков бяха арестувани през август 2018 г. Подсъдими са общо 13 души, сред които и Станислава Желязкова – голямата дъщеря на Очите. Обвиненията към групата са за рекет, палежи, побои.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.