Антимафиоти закриха страница и профил в социалните мрежи, подбуждащи омраза и расова дискриминация

https://crimes.bg/kriminalno/antimafioti-zakriha-stranica-i-profil-v-socialnite-mrezhi-podbuzhdashti-omraza-i-rasova-diskriminaciya/28925 Crimes.bg
Антимафиоти закриха страница и профил в социалните мрежи, подбуждащи омраза и расова дискриминация

24-годишен мъж от Бургас е задържан за създаване и поддържане на профил, подбуждащ омраза и дискриминация в социална мрежа. Бургазлията е създател и администратор на профил с името Armacedone Penkov и страница на име Life.for.Roma.Операцията по задържането е проведена вчера от служители на отдел „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт“ към ГДБОП.Мъжът е подбуждал расова и религиозна омраза, чрез публикации в социалната мрежа.За дейността му са подадени множество сигнали от други потребители на сайта.Бургазлията с инициали М.С. е разпространявал обидни коментари и колажи, изобразяващи сцени на потъпкване на български национални символи чрез страницата и профила .Мъжът е направил пълни самопризнания пред органите на реда. Образувано е досъдебно производство по чл. 108, ал. 2 и чл. 162, ал.1 от НК.24-годишният провокатор е задържан за 24 часа. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение.  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.