17-годишен младеж е задържан за трафик на сирийски граждани

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/17-godishen-mladezh-e-zadarzhan-za-trafik-na-siriyski-grazhdani/36641 Crimes.bg
17-годишен младеж е задържан за трафик на сирийски граждани

Вчера при съвместна операция на икономическите полицаи от ОДМВР-Хасково, служители на РУ-Свиленград и колегите им от ГПУ  е установен незаконен трафик на нелегално преведени през държавната граница 8 сирийски граждани. Те пътували в лек автомобил, шофиран от 59-годишен хасковлия. Полицаите ги задържали при опит да бъдат въведени във вътрешността на страната. При разследването станало ясно, че групата сирийци е преведена нелегално от Турция в България преди 3 дни от 17-годишния жител на старозагорското село Горно Съхране, живеещ в село Маточина. В ареста е и още един техен помагач – 29-годишен мъж от село Маточина. Тримата са задържани в РУП-Свиленград за извършеното престъпление. Сирийските граждани по заявени от тях данни са на възраст между 17 и 41 години, задържани са в РУП-Свиленград до 24 часа. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.