Нови подробности за инцидента с Коби Брайънт

https://crimes.bg/index.php/po-sveta/novi-podrobnosti-za-incidenta-s-kobi-brayant/34275 Crimes.bg
Нови подробности за инцидента с Коби Брайънт

Хеликоптерът на Коби Брайънт е извършил фаталния полет във влошена метеорологична обстановка. Той е обиколил района на зоологическата градина цели 6 пъти заради мъгла.

 

В контролната кула на летище Бърбанк са получили известие, че машината обикаля около 15 минути. След това хеликоптерът се е насочил на север и е летял над магистрала 118, преди да направи завой в посока запад и да се движи над магистрала 101 около Уудланд Хилс, Калифорния, съобщава Вести.бг, позовавайки се на Gong.bg

 

По-късно хеликоптерът е летял в още по-влошена обстановка с по-гъста мъгла. В тези условия е взето критично решение за завой в посока юг.

 

Машината се е насочила към планински район. За кратко хеликоптерът се е изкачил от около 1200 фута до 2000 фута. Малко след това се разиграва фаталната развръзка - хеликоптерът се удря в хълм и се запалва.

 

На борда е имало общо девет души, които са загубили живота си. Освен великият Коби Брайънт, при зловещата катастрофа загина и дъщеря му Джана, която е на 14 години.

 

Агенция "Асошиейтед Прес" съобщава, че трагичният инцидент е отнел живота още на Джон Алтобели (главен треньор на местния отбор по бейзбол), съпругата му Кери и дъщеря им Алиса, която играела в един отбор с дъщерята на Коби Брайънт.

 

Сред загиналите е и треньорката на калифорнийския баскетболния отбор за момичета Кристина Маузер. Във фаталния ден са били отменени дори полетите на полицията заради гъстата мъгла.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.