Заради абсурдни закони бизнесът е принуден да мами държавата

https://crimes.bg/index.php/analizi/zaradi-absurdni-zakoni-biznesat-e-prinuden-da-mami-darzhavata/37729 Crimes.bg
Заради абсурдни закони бизнесът е принуден да мами държавата

Данъчни инспектори съветват бизнесдама да фалшифицира документи, които трябва да представи пред... самите тях. Скандалното разкритие направи пред BIG5.BG столичанката Мира Б., която е изпитала на гърба си абсурдни текстове от закона, при които е принудена да прави бизнес у нас.

„Миналата година отворихме склад за търговия с дърва за огрев. За да можем да разнасяме палетите, трябваше да си купим камион със самосвал. Машината купихме за 7000 евро, но за да стане прехвърлянето му на фирмата ни, от данъчното ни поискаха да представим оборот 75 000 евро. В противен случай прехвърлянето нямало как да стане“, изповяда се Мира.

По думите й оттук започнали и големите абсурди. „При положение, че фирмата ни е нова и единствено и само с този камион можем да си продаваме дървата, нямам как да направим такъв голям оборот, след като реално самосвалът ни е нередовен и не можем да го използваме“, обясни бизнесдамата. След тичане нагоре-надолу по институциите, решението дошло по неочакван начин от неочаквано място.

„От самото данъчно ни посъветваха да представим фалшив оборот с вземане и даване на фактури. Така изпълнихме изискването за грандоманския оборот и най-сетне регистрирахме камиона си“, разкри цялата врътка софиянката.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.