Удариха с торта в лицето на крал Чарлз III-ти (видео)

https://crimes.bg/inczidenti/udariha-s-torta-v-liceto-na-kral-charlz-iii-ti-video/27461 Crimes.bg
Удариха с торта в лицето на крал Чарлз III-ти (видео)

Протестиращи от Just Stop Oil привлякоха вниманието към идеите си, като внесоха и размазаха 2 торти на фигурата на крал Чарлз III-ти. Техният акт на протест бе сниман и видеото бе разпространено в социалните мрежи. То бързо обиколи света и събра милиони преглеждания, както и множество коментари.


От официалните власти в Лондон съобщиха, че са арестували 4-ма души за извършване на престъпление и нанасяне на щети. Също така е подаден и сигнал от управата на музея, които около 10:50 са информирали властите.


Фигурата на крал Чарлз е заедно с неговата съпруга Камила, но и 2-те торти са били предназначени за краля, съпругата му „не е пострадала“. Музеят остава отворен за посетители, но затварят временно секцията с кралските особи, докато трае разследването и докато бъдат възстановени щетите.


Активистите се борят да се спре издаване на разрешителни и лицензи за добив и обработка на нефт.


Само месец по-рано при подобна своеобразна акция бяха нанесени щети по „Слънчогледите“ на известния Ван Гог в Националната галерия. В този случай те бяха залети с доматена супа, което наложи експерти да почистят картината, за да заеме мястото си в изложбата. За щастие картината е била покрита със защитно стъкло, което е предпазило ценната творба.


Източник: dir.bg




Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.