Прокуратурата отправи искане за съдействие от гражданите по случая с катастрофата с 2-ма загинали

https://crimes.bg/inczidenti/prokuraturata-otpravi-iskane-za-sadeystvie-ot-grazhdanite-po-sluchaya-s-katastrofata-s-2-ma-zaginali/28356 Crimes.bg
Прокуратурата отправи искане за съдействие от гражданите по случая с катастрофата с 2-ма загинали

От Софийската градска прокуратура отправиха (СГП) призив към всички, които са били в района на зверската катастрофа, при която загинаха 2 жени и се разтърси държавата.


В прессъобщението от прокуратурата призовават хората, които са видели или чули инцидента да се свържат със СГП на телефон +3592 / 981334 или по имейл [email protected], а също така може да подадат информация и до Националната следствена служба на телефон +3592 / 9826666 или по имейл [email protected].




За съжаление черната статистика по пътищата няма край – днес до Пловдив загина жена, катастрофирала с камион, а също един камион се обърна на магистралата, а друг се запали.


 


Припомняме, че при подобен инцидент на 19 април 2020 година загина Милен Цветков, като делата все още се точат. Случаят отново предизвика голям обществен интерес, отново бяха замесени наркотици, висока скорост в града, опит за бягство от правосъдие и хора с близки отношения с властта.


 


Междувременно пловдивски юрист предлага да се въведе доживотен затвор за дрогиран или пиян водач на МПС причинил смърт при катастрофа. Пловдивският юрист Тодор Рогошев иска да бъде въведено реално и строго наказание за убийство след употреба на забранени субстанции, като идеята среща одобрение от обществото, остава да видим дали и как властта ще я реализира.


 


Източник: Блиц

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.