Продължава драмата с автобусната катастрофа край Велико Търново

https://crimes.bg/inczidenti/prodalzhava-dramata-s-avtobusnata-katastrofa-kray-veliko-tarnovo/28160 Crimes.bg
Продължава драмата с автобусната катастрофа край Велико Търново

Драмата около тежката автобусна катастрофа, при която жертвите вече са четири, продължава.


Изпълнителният директор на болницата във Велико Търново – д-р Красимир Попов разкри, че дейностите по стабилизирането на настанените при тях пациенти продължават и към момента, предава БТА.


 




Екипите на Спешна помощ са транспортирали деветима пострадали в болницата, единия от които издъхна малко след това заради тежката черепно-мозъчна травма.

Друг от пострадалите пък е бил освободен за домашно лечение.


Към момента в лечебното заведение са седем пострадали при тежката автобусна катастрофа, случила се след полунощ в участъка между селата Куцина и Поликраище.

Трима от пострадалите са турски граждани, а другите четирима – румънски.


Хирургичните и ортопедичните операции за спасяването на пострадалите продължават и към този момент. Консулът на Румъния в България е пристигнал на място в болницата, за да благодари на медицинските екипи за бързата реакция.

Малко по-късно днес се очаква в страната ни да пристигне и екип румънски медици, които ще бъдат транспортирани с хеликоптер за консилиум с българските им колеги.


Както вече стана ясно зад волана на автобуса е бил шофьор от турски произход. Двамата водачи бяха задържани по-рано днес.

Междувременно от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, които извършиха проверка на местопроизшествието няколко часа по-късно разкриха, че има недостатъци в инфраструктурата.

Източник: vesti.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.