Обрат с изчезналите рибари, предполага се, че са закотвени на дъното

https://crimes.bg/inczidenti/obrat-s-izcheznalite-ribari-predpolaga-se-che-sa-zakotveni-na-danoto/27256 Crimes.bg
Обрат с изчезналите рибари, предполага се, че са закотвени на дъното

Днес сутринта продължи издирвателната акция за откриване на изчезналите рибари Ивелин Тодоров и Петър Петров, които изчезнаха в езерото Мандра преди три дни.


В издирването се включиха Гражданска защита, МВР Бургас, ИАРА и общината. За съжаление все още няма и следа от тях, като вече акцията не е спасителна, а издирвателна, обясниха от екипа. Според тях вече целта е да се открият телата на изчезналите.


Специалистите предполагат, че вероятно след около седмица ще изплуват телата на издирваните рибари. Те предполагат, че в момента са на дъното, като неопреновият костюм на Ивелин вероятно се е напълнил с вода и това държи тялото му закотвено в дъното на езерото. Другият изчезнал рибар Петър е бил облечен с ватирани дрехи, като вероятно неговото тяло ще се издигне на повърхността на езерото по-рано, но се въздържат от прогнозиране.


За момента издирването с дрон и сонар не дава резултат, тъй като площта на езерото Мандра е доста голяма – 39 квадратни километра.


Също така се проверява дали техните тела не са оплетени в мрежите за риболов. Една от версията, по която работят разследващите е падане зад борда на един от рибарите и опит да бъде спасен от другия.


До момента и двамата нямат актове за бракониерство.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.