Нова жестока трагедия във ВМЗ – Сопот

https://crimes.bg/inczidenti/nova-zhestoka-tragediya-vav-vmz-sopot/119457 Crimes.bg
Нова жестока трагедия във ВМЗ – Сопот

Нова жестока трагедия във ВМЗ – Сопот разтърси страната. Млад работник издъхна след инцидент в завода в село Иганово. Друг служител е пострадал.

Причината за инцидента е гръмнала преса, съобщиха от Министерството на вътрешните работи и прокуратурата. Трагедията е станала в сряда сутринта. Починалият е бил на работното си място и работил с гръмналата преса. В резултат на тежката трудова злополука той е останал с един откъснат крак. Имал и много други тежки травми. 33-годишният мъж е откаран до Центъра за спешна помощ в Карлово, но лекарите не успели да го спасят. Раните му били несъвместими с живота.

В резултат на тежката злополука е пострадал друг работник. Той е бил близо до гръмналата преса. За щастие живота му е извън опасност. Служителят е откаран в болницата в Пловдив, където медиците се грижат за възстановяването му.

Взривът на пресата бил локален. Не е имало опасност от избухване на пожар, поясниха в позицията си от Вазовските машиностроителни заводи. Те са категорични, че не е имало заплаха за служителите в производството. Посочват още, че са спазили всички изисквания за безопасност на труда.

Разследване по случая е започнала Окръжната прокуратура в Пловдив, обявиха от държавното обвинение. Направени са огледи на място. Продължават да се разпитват очевидци.

При друг инцидент – този път в завод „Арсенал“ - точно преди година почина един служител, а двама бяха в неизвестност.

Минути след трагедията над завода се издигна гъст дим. А живеещите наоколо са чули силен тътен. Тогава апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов обяви, че след случката основната част от сградата липсвала, а останалото е било в руини.

 

Четвърти човек беше пострадал. Става дума за жена, която се намирала близо до цеха в този момент. Получила е тежка черепно-мозъчна травма и е откарана за лечение в болницата в Казанлък. Медиците там обаче прецениха, че е необходимо тя да бъде транспортирана в столицата и беше настанена в болница „Иван Рилски“.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.