Нелеп инцидент отне живота на 19-годишна девойка

https://crimes.bg/inczidenti/nelep-incident-otne-zhivota-na-19-godishna-devoyka/27895 Crimes.bg
Нелеп инцидент отне живота на 19-годишна девойка

Трагедия отне живота на 19-годишна девойка.


Инцидентът се е случил в района на Мальовица в неделя – 28 август.


От Планинската спасителна служба разкриват, че трагедията се е разиграла около обяд на Виа ферата Мальовица, отбелязва Българската национална телевизия.

Заедно със загиналата тийнейджърка, са били и още две момичета, които вероятно са й приятелки. Именно те са били тези, които са сигнализирали на спасителите са случката.


От Планинската спасителна служба се отзовали веднага на сигнала, но за съжаление не могли да направят нищо.

19-годишното момиче вероятно се е подхлъзнало и след като е паднало от скалите, е издъхнало на място. Освен това стана ясно, че девойката не е разполагала с нужната специализирана екипировка за въпросния терен.


Спасителите от ПСС предполагат, че младежите не са имали и необходимата предварителна техническа подготовка и допълват, че мястото, на което се е разиграла трагедията наистина е много опасно.


Води се разследване по случая.

Припомняме, че Виа ферата Мальовица бе изградена преди 12 години от тогавашния хижар на хижа Мальовица Иван Масларов – Байно. За целта той ползва и услугите на алпинисти.

Към днешна дата обаче обектът не се стопанисва и използването му е забранено. Това означава, че всички, решили да си опитат късмета там, поемат определен риск.

Източник: lupa.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.