Задържани са още четирима полицаи от моторизираната полиция "Сигма"

https://crimes.bg/index.php/vodeshha-tema/zadarzhani-sa-oshte-chetirima-policai-ot-motoriziranata-policiya-sigma/33748 Crimes.bg
Задържани са още четирима полицаи от моторизираната полиция "Сигма"

Още 4-ма служители на специалното полицейско звено „Сигма“ в СДВР са били задържани в сряда. Вчера стана ясно, че е арестуван началникът им Ивайло Василев.Арестите са извършени в рамките на операция на дирекция „Сигурност“ в МВР, която се ръководи от Специализираната прокуратура, пише dir.bg.Василев и четиримата му подчинени са с мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 24 часа.Те са настанени в различни поделения на столичната полиция. Все още няма официална информация за причините за арестите, но по неофициални данни става въпрос за финансови злоупотреби. Очаква се по-късно МВР и прокуратурата да дадат повече информация.Групата „Сигма" към столичната полиция е създадена през лятото на 1997 г. А опазването на обществения ред е сред основните задачи на мотополицаите. Издирването на престъпници, съпровождането им до съда или до летището при екстрадиции също са сред отговорностите на „Сигма".Мотополицаите са придружавали и известния международен наркобос Сретен Йосич при екстрадирането му в Холандия през 2002 г. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.